Κατανόηση της τριχόπτωσης 

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Για να κατανοήσετε πως λειτουργεί η τριχόπτωση, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τον κύκλο ζωής της τρίχας που αποτελείται από συνολικά τρία στάδια. Την Αναγενή φάση (φάση ανάπτυξης), την Καταγενή φάση (φάση μετάβασης) και την Τελογενή φάση (φάση ηρεμίας). Η διάρκεια του κύκλου ζωής της τρίχας είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο από αυτούς την γενετική προδιάθεση.

Στάδιο 1: Αναγενής φάση

Η Αναγενής φάση, γνωστή και ως φάση ανάπτυξης, περιγράφει τη φάση της ενεργούς ανάπτυξης των μαλλιών. Διαρκεί για δύο με οκτώ χρόνια. Όσο οι τρίχες παραμένουν σε αυτό το στάδιο, τόσο περισσότερο μεγαλώνουν. Κατά τον κύκλο ανάπτυξης υγιών μαλλιών, περίπου το 85% έως 95% των τριχών βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Στάδιο 2: Καταγενής φάση

Πρόκειται για την φάση κατά την οποία λαμβάνει χώρα η αναδόμηση της τρίχας. Για μία περίοδο τεσσάρων έως έξι εβδομάδων, τα κύτταρα της ρίζας της τρίχας σταματούν προσωρινά την ανάπτυξη των μαλλιών. Το ποσοστό των μαλλιών μας που βρίσκονται σε Καταγενή φάση είναι περίπου 1% έως 3% των τριχών.

Στάδιο 3: Τελογενής φάση

Όσο περνούν τα χρόνια, η ανάπτυξη των μαλλιών σταματά και τα παλιά μαλλιά αποκολλιούνται σταδιακά από τον θύλακα της τρίχας. Στην Τελογενή φάση, οι τρίχες παραμένουν στη ρίζα για διάστημα ενός έως τριών μηνών ενώ μετά, αρχίζουν να πέφτουν. Το ποσοστό των τριχών που βρίσκονται στην Τελογενή φάση είναι περίπου 10% έως 15%. Με την ολοκλήρωση των τριών φάσεων, ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών αρχίζει και πάλι από την αρχή.

Αιτίες τριχόπτωσης

Για την ανδρική τριχόπτωση (αραίωση, μερική ή ολική απώλεια μαλλιών) ευθύνονται κυρίως παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, προ υπάρχουσες παθήσεις, εξωτερικοί παράγοντες όπως το άγχος και οι ανθυγιεινές συνήθειες, φαρμακευτικές αγωγές και θεραπείες, ορμονικές αλλαγές. Η βασικότερη αιτία ανδρικής τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 70% του αντρικού πληθυσμού εκδηλώνει τριχόπτωση σε κάποια περίοδο της ζωής του.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι πιο περίπλοκη από αυτή των ανδρών. Τα συνηθέστερα αίτια είναι η κληρονομικότητα, φθορά στα τριχοθυλάκια που προκαλείται από υπερβολική καταπόνηση των μαλλιών ή θεραπείες με ισχυρά χημικά προϊόντα, φαρμακευτικές αγωγές και θεραπείες, σωματικό ή συναισθηματικό στρες, ορμονικές ανισορροπίες και έλλειψη σιδήρου. Επιπλέον, κάποια χτενίσματα (όπως η αλογοουρά ή οι κοτσίδες) μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη ρίζα της τρίχας με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών, κυρίως στη μετωπιαία γραμμή γύρω από το πρόσωπο.

Πώς να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Σε ορισμένες περιπτώσεις η τριχόπτωση οδηγεί σε σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές που σχετίζονται με την χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ακόμη και την κατάθλιψη. Σήμερα, η DHI έχει αναπτύξει και προσφέρει αποτελεσματικές θεραπείες που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και παράλληλα, την βελτίωση της ψυχολογίας των ασθενών. Η προηγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Hair Implantation αποτελεί την πιο δημοφιλή και ασφαλή θεραπεία για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ καθορίζουν το ιδανικό πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή. Μια σύντομη ενημερωτική συνάντηση με τους ειδικούς της DHI είναι αρκετή για να λύσει όλες τις απορίες σας σχετικά με την τριχόπτωση με τις σύγχρονες θεραπείες της DHI.

Φυσικά αποτελέσματα για πάντα, μόνο από την DHI

Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI είναι η πιο προηγμένη και αποτελεσματική θεραπεία αποκατάστασης μαλλιών στον κόσμο και προσφέρεται αποκλειστικά από τα επίσημα κέντρα του DHI Global Medical Group.

Στην DHI, κάθε συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών εκτελείται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς και όχι από νοσηλευτές ή αυτοαποκαλούμενους “ειδικούς”. Η εμπρόσθια γραμμή τριχοφυΐας (hairline) σχεδιάζεται προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που κανείς δε μπορεί να καταλάβει ότι έχετε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Το πιστοποιημένο ιατρικό προσωπικό της DHI, τα αυστηρά πρωτόκολλα που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και οι σύγχρονες τεχνολογίες εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια, μέγιστη πυκνότητα και απόλυτο έλεγχο του βάθους, της κατεύθυνσης και της γωνίας των εμφυτευμένων τριχοθυλακίων.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την προηγμένη μεταμόσχευση;

Μιλήστε σήμερα με έναν ειδικό DHI.