Η Τριχόπτωση στους Άνδρες 

Είναι Φυσιολογικό Να Χάνεις Τόσα Μαλλιά;

Απολύτως. Κατά μέσο όρο, κάθε άνθρωπος χάνει περίπου 50 -100 τρίχες την ημέρα!

Μεταξύ των τριχών στα μαλλιά μας, ένα ποσοστό της τάξης του 10 -15% βρίσκονται στην τελογενή φάση, δηλαδή είναι σχεδόν έτοιμα να πέσουν. Ο κύκλος ζωής των μαλλιών κάθε ατόμου εξαρτάται κυρίως από γονιδιακούς παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για την πυκνότητα των μαλλιών. Επομένως, όσο περισσότερα μαλλιά έχει κάποιος τόσο περισσότερες τρίχες χάνει σε καθημερινή βάση.

Στους άνδρες, η τριχόπτωση είναι συχνά αποτέλεσμα ορμονικών και γενετικών καταστάσεων και αρχικά, εκδηλώνεται με αραίωση των μαλλιών στους κροτάφους και στην εμπρόσθια γραμμή τριχοφυΐας. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άνδρες συχνά παρατηρούν τα μαλλιά τους να αραιώνουν από νεαρή ηλικία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αγχωτικές διαταραχές.

Γιατί χάνω τα μαλλιά μου;

Η πιο κοινή αιτία της ανδρικής τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα. Σταδιακά, όσο περνούν τα χρόνια, τα μαλλιά αραιώνουν, ξεκινώντας από την περιοχή των κροτάφων και την εμπρόσθια γραμμή τριχοφυΐας.

Ο κύκλος ζωής των τριχών είναι γενετικά προκαθορισµένος όµως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως το κλίµα, η διατροφή, οι ορµόνες, η λήψη φαρµάκων αλλά και τη συνολική κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου.

Τελικά, τι ευθύνεται για την τριχόπτωση μου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η τριχόπτωση οφείλεται σε κληρονομικά αίτια. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, συχνά, οι άνδρες που ο πατέρας τους είχε συμπτώματα τριχόπτωσης έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα μαλλιά τους από εκείνους που δεν έχουν αντίστοιχο ιστορικό.

Κλείστε ραντεβού