Σύγκριση των μεθόδων Μεταμόσχευσης Μαλλιών 

Η προηγμένη τεχνική της DHI

Η τεχνική της DHI ήταν αυτή που έφερε την επανάσταση στον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών. Από το πρώτο στάδιο της εξαγωγής μέχρι την εμφύτευση των τριχοθυλακίων, η Direct Hair Implantation διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες τεχνικές. Σύγχρονη, απλή και αποτελεσματική, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI εκτελείται μόνο από έμπειρο, πιστοποιημένο και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που δεν γίνεται αντιληπτό ούτε από τον κομμωτή σας.

Τεχνική FUT

Γνωστή ως μια από τις παλαιότερες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, η FUT (Follicular Unit Transplant) χαρακτηρίζεται από την μόνιμη, αντιαισθητική ουλή που αφήνει στη δότρια περιοχή του ασθενή. Η επέμβαση πραγματοποιείται με εξαγωγή μιας λωρίδας δέρματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια, η λωρίδα δέρματος τεμαχίζεται και τα τριχοθυλάκια διαχωρίζονται με τη χρήση μικροσκοπίου. Παράλληλα, η εμφύτευση γίνεται με τη δημιουργία οπών και τη χρήση ειδικής λαβίδας γεγονός που οδηγεί σε μη φυσικά αποτελέσματα. Αν και η τεχνική FUT θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, δεν είναι λίγες οι κλινικές που εξακολουθούν να την προσφέρουν ακόμη και σήμερα.

Τεχνική FUE

Στην τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) η εξαγωγή δεν περιλαμβάνει τομή και ράμματα στη δότρια περιοχή (όπως συμβαίνει στην FUT). Ωστόσο, η εμφύτευση των τριχοθυλακίων γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή, με τη δημιουργία οπών στη λήπτρια περιοχή και με τη χρήση ειδικής λαβίδας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος.

Η FUE πραγματοποιείται πολλές φορές μέχρι να συλλεχθούν αρκετά ωοθυλάκια για εμφύτευση.

Οι πρώτες μεταμοσχεύσεις μαλλιών

Οι πρώτες συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1930 από Ιάπωνες επιστήμονες. Τότε, οι χειρούργοι της εποχής είχαν επιχειρήσει να καλύψουν τις περιοχές με αραίωση χρησιμοποιώντας μικρές λωρίδες δέρματος ως “μπαλώματα”. Οι επεμβάσεις ήταν ιδιαίτερα επίπονες και τα αποτελέσματα άσχημα. Οι συγκεκριμένες τεχνικές δεν προχώρησαν και σταμάτησαν οριστικά λόγω του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Πως ξεκίνησαν όλα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Νεοϋορκέζος δερματολόγος Norman Orentreich πειραματίστηκε με άνδρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τριχόπτωσης. Σύντομα, ανακάλυψε πως τα μαλλιά που βρίσκονται στη δότρια περιοχή, διατηρούν τις ιδιότητες τους ακόμα και αν μεταφερθούν από το σημείο όπου βρίσκονται. Δηλαδή, δεν πέφτουν ακόμη και αν μεταμοσχευθούν σε άλλη περιοχή του κεφαλιού. Στη συνέχεια, καθορίστηκε η Ασφαλής Ζώνη της Δότριας Περιοχής και ουσιαστικά, μπήκαν οι βάσεις για την εξαγωγή των τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Από τα plugs στο strip

Για τα επόμενα 20 χρόνια, οι χειρούργοι της εποχής προσπάθησαν να μεταμοσχεύσουν μικρότερα μοσχεύματα από τη δότρια περιοχή, με στόχο τον μικρότερο δυνατό τραυματισμό της. Ωστόσο, τα εργαλεία της εποχής (διαμέτρου 2 έως 4mm) οδηγούσαν σε μη φυσικά αποτελέσματα, γνωστά ως doll like effect. Έτσι, πειραματίστηκαν στην εξαγωγή λωρίδας δέρματος από τη δότρια περιοχή, που έδινε τη δυνατότητα του διαχωρισμού των μοσχευμάτων σε μικροσκόπιο. Αυτή, ήταν η αρχή της τεχνικής FUT που είχε ως βασικό μειονέκτημα την δημιουργία μόνιμης ουλής στη δότρια περιοχή. Το 2000, οι γιατροί κατάφεραν να εξάγουν μοσχεύματα από τη δότρια περιοχή, χρησιμοποιώντας punch μικρότερης διαμέτρου. Αυτή η μέθοδος, οδήγησε στην τεχνική FUT που όμως, δεν εξασφαλίζει φυσικά αποτελέσματα κάθε φορά αφού η εμφύτευση γίνεται με τη δημιουργία οπών στην λήπτρια περιοχή.

DHI: Η πιο προηγμένη μέθοδος

Μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των τεχνικών FUT- FUE και αποφασισμένος να φέρει την επανάσταση στον χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών, ο Κωνσταντίνος Γιώτης κατάφερε να τελειοποιήσει τη διαδικασία με την τεχνική DHI- Direct Hair Implantation. Η νέα τεχνική δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών αφού επιτυγχάνει 100& φυσικά αποτελέσματα, σε κάθε συνεδρία. Η τεχνική της DHI ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα σε όλα τα βήματα της διαδικασίας ενώ είναι η μόνη που εκτελείται αποκλειστικά από έμπειρους και πιστοποιημένους ιατρούς.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την προηγμένη μεταμόσχευση;

Μιλήστε σήμερα με έναν ειδικό DHI.