Skip to main content
Ενημερωτικά άρθραΝέα

DHI- Μεταμόσχευση μαλλιών μόνο από έμπειρους και πιστοποιημένους γιατρούς!

By 4 Οκτωβρίου 20168 Ιουνίου, 2021No Comments

DHI: Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των ασθενών, τιμούμε την εμπιστοσύνη τους!

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη καθώς η αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής δεν αφορά μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του ασθενή αλλά επιπλέον, επηρεάζει άμεσα την διάθεση του. Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κάνοντας τον ασθενή να δείχνει πολλά χρόνια νεότερος και παράλληλα, συμβάλει καταλυτικά στην ψυχολογία του, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και βελτιώνοντας την καθημερινότητα αλλά και την ποιότητα της ζωής του.

Αντίθετα, μια αποτυχημένη συνεδρία ζημιώνει οικονομικά τον ασθενή και μπορεί να αλλοιώσει δραματικά την εξωτερική του εμφάνιση ενώ παράλληλα, καταρρακώνει την ψυχολογία του, καθιστώντας τον πολλές φορές ανίκανο ακόμη και να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, ενώ η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί αντικείμενο της ιατρικής, δεν είναι λίγα τα “κέντρα ομορφιάς” που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ανάλογες συνεδρίες με προσωπικό που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και που σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιατρική. Μάλιστα, το φαινόμενο των τεχνικών ή ακόμη και κομμωτών που αυτοαποκαλούνται «ειδικοί» προκειμένου να προσελκύσουν ανυποψίαστους πελάτες, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πληγές του κλάδου που έχει επιφέρει καίρια πλήγματα στον καθοριστικό παράγοντα της αξιοπιστίας. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τα περιστατικά των δυσαρεστημένων ασθενών που επένδυσαν περιουσίες χωρίς να έχουν αξιοπρεπές- έστω- αποτέλεσμα, είναι πλέον αμέτρητα!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως στο πρόσφατο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρίας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, το κεντρικό μήνυμα και θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από την αναγκαιότητα να εκτελούνται οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών μόνο από γιατρούς και όχι από… ειδικούς. Γιατί όμως τώρα; Γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι κάποιοι επιτέλους να συνειδητοποιήσουν πως η ασυδοσία που διέπει τον κλάδο οδηγεί στην απαξίωση και μόνο ως ζημιογόνα- για όλους- μπορεί να λειτουργήσει;

Για την DHI, το παραπάνω μήνυμα του ISHRS δεν αποτελεί νέο, ούτε είδηση, παρά μόνο τρανταχτή επιβεβαίωση και επιβράβευση της πάγιας τακτικής που ακολουθούμε τα τελευταία 15 χρόνια όταν με γνώμονα την προστασία του ασθενή γίναμε στην πράξη- και όχι στα λόγια- ο πρώτος ιατρικός οργανισμός στον κόσμο στα κέντρα του οποίου οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς που επιπλέον, είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από την London Hair Restoration Training Academy.

Στην DHI, η ασφάλεια του ασθενή δεν είναι διαπραγματεύσιμη! Την ώρα που χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως πέφτουν θύματα απατεώνων και ερασιτεχνών, που στον βωμό του κέρδους δε διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, εμείς, επιμένουμε να επενδύουμε στην επιστήμη, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την σχέση μας με όσους μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Για τον σκοπό αυτό, πρόσφατα εγκαινιάσαμε μια νέα, επαναστατική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, με sessions που θα εκτελούνται όχι μόνο από έναν αλλά από δυο γιατρούς της DHI! Πρόκειται για το μοναδικό Hair Specialization Transplantation (HST) στο οποίο θα συμμετέχουν δυο γιατροί, ένας υπεύθυνος για την εξαγωγή των τριχοθυλακίων και ένας υπεύθυνος για την εμφύτευση τους στην πάσχουσα περιοχή. Πιο γρήγορη και απλή, η νέα τεχνική εξασφαλίζει ακόμη ποιοτικότερα αποτελέσματα καθώς κάθε σκέλος της διαδικασίας θα εκτελείται από ξεκούραστο γιατρό, εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο είτε στην εξαγωγή είτε στην εμφύτευση των τριχοθυλακίων.

Επιπλέον, τα δυο εν εξελίξει ερευνητικά έργα της DHI σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με την Ψυχοπαθολογία των ασθενών με τριχόπτωση και τη μελέτη των βλαστοκυττάρων στους θύλακες της τρίχας, αναμένεται να οδηγήσουν τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών σε μια νέα, πιο φωτεινή και καθαρή εποχή, όπου ο ασθενής με τριχόπτωση θα πάψει να αντιμετωπίζεται με μοναδικό κριτήριο τη δύναμη της τσέπης του και θα μπορεί να απολαμβάνει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην βελτίωση της εμφάνισης, την ανάταση της ψυχολογίας και ως εκ τούτου, της ποιότητας ζωής του.

DHI Global Medical Group: Παγκόσμιος ηγέτης στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού από το 1970. Και συνεχίζουμε…