Skip to main content

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Από εκείνους που τόλμησαν να λύσουν κάβους, να απομακρυνθούν απ την ακτή και να ανακαλύψουν νέους ωκεανούς. Από εκείνους που είχαν όραμα, που πίστεψαν σε αυτό με όλη τους την ψυχή και αφιέρωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να το πετύχουν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ακαδημαϊκό και συγγραφέα, Warren Bennis: “Η ικανότητα να μεταφράζεται το όραμα σε πραγματικότητα, είναι η ηγεσία”. Και το κύριο χαρακτηριστικό του μεγάλου ηγέτη δεν είναι άλλο από την δεξιότητα που έχει να εμπνέει τους γύρω του, ακόμη και τους αντιπάλους του. Γιατί είναι αυτός που με το παράδειγμα του, τους δημιουργεί την επιθυμία να τον μιμηθούν ή ακόμη και να τον ακολουθήσουν σε νέα ταξίδια, όσο ακατόρθωτα και αν φαντάζουν.

Ο ιδρυτής του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης, δεν είναι μόνο ένας γεννημένος νικητής αλλά και ένας χαρισματικός ηγέτης.

Και σήμερα, 47 χρόνια από την ίδρυση της DHI, το όνομα του συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά πρωτοπόρων στην ιστορία του Hair Restoration, μεταξύ των επτά κορυφαίων που κατάφεραν να εξελίξουν και να αλλάξουν για πάντα τον κλάδο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνές Συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου FUE, ο ιδρυτής της DHI συγκαταλέχθηκε μεταξύ των επτά σπουδαιότερων μεταρρυθμιστών στην ιστορία του Hair Restoration και μάλιστα, ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος στη σχετική λίστα.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του, ο Κωνσταντίνος Γιώτης, δεν αγωνίστηκε με σκοπό να μην χάσει αλλά μόνο για να κερδίσει. Και τα κατάφερε γιατί:

Τόλμησε

Ήταν ο πρώτος που το 2002 πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά τη βάρβαρη τεχνική FUT, αντικαθιστώντας τη με την τεχνική FUE.

Ανέπτυξε

Λίγα χρόνια μετά την εισαγωγή της FUE, προχώρησε ακόμη περισσότερο και ανέπτυξε την προηγμένη τεχνική Direct Hair Implantation, τη μοναδική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επένδυσε στην παιδεία

Ίδρυσε την πρώτη και μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου, που μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει περισσότερους από 200 γιατρούς και μέλη ιατρικού προσωπικού.

Καινοτόμησε

Ήταν αυτός που επινόησε το πιο προηγμένο και ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης, DSA.

Οραματίστηκε

Να αλλάξει τον κόσμο και την κοινωνία αποκαθιστώντας την χαμένη αυτοπεποίθηση σε όσους πάσχουν από τριχόπτωση και διαταραχές του τριχωτού. Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να πετύχει με το νέο Prevention & Anti-Aging πρόγραμμα της DHI που δεν εστιάζει μόνο στο αισθητικό σκέλος της τριχόπτωσης αλλά εξετάζει σε βάθος όλες τις παραμέτρους, τόσο σε ότι αφορά τις ψυχολογικές όσο και τις βιολογικές επιπτώσεις της στην υγεία του κάθε ασθενή, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο πλάνο θεραπείας.

Σήμερα, το DHI Global Medical Group είναι ο μεγαλύτερος ιατρικός οργανισμός στις θεραπείες της τριχόπτωσης, με περισσότερες από 75 κλινικές σε όλο τον κόσμο και πάνω από 200.000 ικανοποιημένους ασθενείς. Και η οικογένεια της DHI είναι περήφανη γιατί έχει στο τιμόνι της ένα πραγματικό νικητή και αληθινό ηγέτη, τον «πατέρα της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών», Κωνσταντίνο Γιώτη.

“Η καινοτομία είναι αυτή που ξεχωρίζει τον ηγέτη από αυτόν που ακολουθεί.”

Steve Jobs, 1955-2011, Αμερικανός επιχειρηματίας (Apple)

Η λίστα με τους επτά πρωτοπόρους στην ιστορία του Hair Restoration (ανά χρονολογική σειρά) όπως παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου FUE:
  • 1804 – Baronio
  • 1866 – Thiersch
  • 1869 – Reverdin
  • 1939 – Okuda
  • 1952 – Orentriech
  • 1995 – Woods
  • 1970 – Giotis