Skip to main content

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με τις πανεπιστημιακές έρευνες τις οποίες διεξάγει η DHI σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε το φετινό “Academy Autumn Meeting” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου στο κτήριο της DHI Αθηνών.

Παρουσία του ιδρυτή της DHI, Κωνσταντίνου Γιώτη, του καθηγητή της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, του προέδρου της DHI Γαλλίας, Nathanael Atkine, αλλά και του προσωπικού της DHI Αθήνας και Κύπρου, παρουσιάστηκαν τα πρώτα συγκλονιστικά αποτελέσματα που αφορούν στις καινοτόμες επιστημονικές έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καθώς και μια σειρά θεμάτων σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού.

Στις επτά αξίες που αποτελούν πυλώνες στήριξης του οράματος και της αποστολής του DHI Global Medical Group αναφέρθηκε ο ιδρυτής της DHI, Κωνσταντίνος Γιώτης που δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στις επτά αξίες μας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Παιδεία, καινοτομία, αξιοπιστία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, φροντίδα και πίστη στην επιστήμη. Αυτές είναι οι αξίες που οδηγούν το DHI Global Medical Group».

Κατά τη διάρκεια της καθηλωτικής ομιλίας του, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, αποκάλυψε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εξαγόμενα στοιχεία της έρευνας με τίτλο «Μελέτη των παθήσεων των τριχών και Ψυχοπαθολογία. Ο Ψυχολογικός άξονας. Ανίχνευση και παρέμβαση», ένας στους δέκα ασθενείς που αναζητούν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης τους στην DHI δεν κρίνεται κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν ιατρικής  βοήθειας. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 63% των ασθενών που επισκέπτονται την DHI για θέματα τριχόπτωσης, εμφανίζουν καταθλιπτικά συμπτώματα ή δυσμορφοβία. Τα τελικά δεδομένα που θα προκύψουν από την έρευνα θα συμβάλλουν στον εντοπισμό γενικών συμπτωμάτων ψυχοπαθολογίας- όπως το άγχος και η κατάθλιψη- ενώ θα ακολουθεί ενημέρωση των ασθενών και συγκεκριμένη θεραπευτική πρόταση, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του meeting προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις του καθηγητή Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Γοργούλη, που αναφέρθηκε στα πρώτα συγκλονιστικά αποτελέσματα της πρωτοποριακής έρευνας που στοχεύει στη μελέτη των βλαστοκυττάρων στους θύλακες με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών στην αποκατάσταση μαλλιών. Συγκεκριμένα, ο κ. Γοργούλης αποκάλυψε πως το ερευνητικό έργο με τίτλο: «Study of human hair follicle stem cell niche: highlighting new perspectives on human hair restoration» αναμένεται να οδηγήσει στο πρωτοποριακό Hair Biology Test και σε μια νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών!

Το “Academy Autumn Meeting 2016” άνοιξε με την ομιλία του προέδρου της DHI Γαλλίας, Nathnael Atkine, που αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της στενής και ειλικρινούς επικοινωνίας μεταξύ όλων των μελών του DHI Global Medical Group, τονίζοντας παράλληλα πως ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε «πρώτο πλάνο» προκειμένου να νιώθει απόλυτα ασφαλής και να βιώνει στο μέγιστο τη μοναδική εμπειρία της μεταμόσχευσης μαλλιών στην DHI.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αμερικανός Κεν Μπους που ταξίδεψε από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση μαλλιών στην DHI. Αναφερόμενος στην επιλογή του, ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση του πάρθηκε έπειτα από εις βάθος έρευνα σχετικά με την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών. «Αφού έψαξα και έμαθα τα πάντα σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, συνειδητοποίησα πως αν ήθελα το καλύτερο αποτέλεσμα δεν είχα άλλη επιλογή απ το να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να εμπιστευτώ τον κορυφαίο ιατρικό οργανισμό παγκοσμίως, την DHI. Η διαδικασία ήταν ακόμη πιο απλή και ευχάριστη απ όσο περίμενα και έζησα μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνεργασία μεταξύ γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να επιτυγχάνεται πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφέρθηκε η Global Medical Director της DHI, dr. Βάσια Μπίρου ενώ στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η επικεφαλής της Ακαδημίας της DHI, dr. Γεωργία Λίγδα που ανέλυσε τα νέα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των τριχών στα Mega και Giga sessions ενώ παράλληλα, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα ακαδημαϊκής εξειδίκευσης ιατρών στο DHI Total Care System που θα πραγματοποιείται στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Αθηνών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του meeting ανακοινώθηκε η χορηγία ονοματοδοσίας της DHI προς την ΚΑΕ Λαύριο που πλέον θα ονομάζεται KAE Λαύριο- DHI.

Το φετινό “Academy Autumn Meeting” ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

14359119_1209653749104980_3730832100394966572_n

O καθηγητής Ψυχιατρικής Χαράλαμπος Παπαγεωργίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Academy Autumn Meeting

14370267_1209653742438314_7410167723376906348_n

O ιδρυτής της DHI, Κωνσταντίνος Γιώτης, και ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.

14390688_1209653745771647_2788503613355572205_n