Skip to main content
Academy Masters MeetingΝέα

Academy Masters Meeting- Πανεπιστήμιο Αθηνών- 28 & 29 Μαίου 2016

By 1 Ιουνίου 201629 Ιουνίου, 2021No Comments

Ακόμη ένα Academy Masters Meeting έφτασε στο τέλος του. Η φετινή συνάντηση, που για μια ακόμη χρονιά διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη London Hair Restoration Training Academy, ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες που έχουν διεξαχθεί στα συνολικά 24 χρόνια του θεσμού.

Παρουσία κορυφαίων γιατρών και διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το DHI Global Medical Group παρουσίασε για πρώτη φορά τις δυο πρωτοποριακές επιστημονικές του έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων θα φέρουν την επανάσταση στον χώρο των θεραπειών του τριχωτού. Και αυτή, είναι μόνο η αρχή.

Σάββατο, 28 Μαίου 2016

Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η πρώτη μέρα του “Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού”, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και καθηγητών πανεπιστημίων αλλά και την παρουσία πλήθους συνεργατών της DHI από όλο τον κόσμο. Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων, και δυο καταξιωμένοι γιατροί που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο της αποκατάστασης του τριχωτού, ο αμερικανός Ron Shapiro (FISHRS) και ο ισπανός Francisco Jimenez (FISHRS).

Η έναρξη του 24ου Academy Masters Meeting έγινε με την προβολή ενός βίντεο διάρκειας 4.5 λεπτών που ήταν αφιερωμένο στα 45 χρόνια λειτουργίας του DHI Global Medical Group και που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο ιδρυτής και πρόεδρος του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης, που κήρυξε την επίσημη έναρξη του Academy Masters Meeting 2016 και μίλησε για το όραμα της DHI για αλλαγή του κόσμου της αποκατάστασης μαλλιών μέσω της παιδείας, της έρευνας και των καινοτόμων θεραπειών.

«Η εξέλιξη στη Μεταμόσχευση Μαλλιών» ήταν το θέμα της παρουσίασης του πλαστικού χειρούργου, Γιώργου Γούναρη (DHI Medical Director) ενώ ακολούθησε ο Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Γιώργος Λιόσης (DHI Medical Director) που παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια το προηγμένο Σύστημα Διάγνωσης της Τριχόπτωσης (DSA) της DHI.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η γιατρός Βάσια Μπίρου (DHI Global Medical Director) και η πλαστική χειρούργος, Γεωργία Λίγδα (DHI Medical Director) που παρουσίασαν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Φροντίδας της DHI καθώς και μερικές μοναδικές περιπτώσεις μεταμόσχευσης μαλλιών που έχει φέρει εις πέρας η ιατρική ομάδα της DHI. Ανάμεσα τους, και τα «γιγαντιαία» περιστατικά των 10.034 τριχών σε ασθενή που είχε κουρέψει τα μαλλιά του αλλά αυτό των 5.512 τριχών σε ασθενή που είχε επιλέξει να μην κουρέψει τα μαλλιά του.

Ακολούθησε η παρουσίαση του καθηγητή Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, που παρουσίασε για πρώτη φορά το ερευνητικό έργο «Μελέτη των παθήσεων των τριχών και Ψυχοπαθολογία. Ο Ψυχολογικός άξονας. Ανίχνευση και παρέμβαση» που διεξάγεται σε συνεργασία με το DHI Global Medical Group.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, η συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα στοχεύει στη μελέτη των χαρακτηριστικών των αρχέγονων κυττάρων των τριχοθυλακίων στον άνθρωπο, καθώς και του ανοσολογικού μικροπεριβάλλοντος τους, ώστε να αποσαφηνισθεί ο ρόλος τους στον κύκλο ανανέωσης των τριχοθυλακίων στην αναγέννηση των τριχών και κατά συνέπεια στην αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας. Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου, ανέφερε πως σε τα δεδομένα που θα προκύψουν από την έρευνα θα συμβάλλουν στον εντοπισμό γενικών συμπτωμάτων ψυχοπαθολογίας- όπως το άγχος και η κατάθλιψη- ενώ θα ακολουθεί ενημέρωση των ασθενών και συγκεκριμένη θεραπευτική πρόταση, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Το μεγαλύτερο σκέλος της έρευνας, που αναμένεται να φέρει στο φως πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε ένα τόσο ευαίσθητο και συνάμα ανεξερεύνητο ερευνητικό πεδίο, αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή του τμήματος Ιστολογίας- Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Γοργούλη που παρουσίασε την πρωτοποριακή έρευνα που στοχεύει στη μελέτη των βλαστοκυττάρων στους θύλακες με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών στην αποκατάσταση μαλλιών.

Η έρευνα, που διεξάγεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη του DHI Global Medical Group, ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες και σκοπεύει να αποσαφηνίσει τον ρόλο των βλαστοκυττάρων στον κύκλο ανανέωσης των τριχοθυλακίων στην αναγέννηση των τριχών και κατά συνέπεια στην αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας. Αναφορικά με την πορεία της έρευνας, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Βασίλη Γοργούλη, τόνισε ότι από δείγματα  που έχουν  εξεταστεί, έχει γίνει ήδη ο εντοπισμός των αναγεννητικών κυττάρων των ανθρώπινων τριχικών θυλάκων και οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει στον καθορισμό της υπερέκφρασης της πρωτείνης Cdc6.  Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Αμέσως μετά τις δυο Πανεπιστημιακές παρουσιάσεις, στο βήμα ανέβηκε ο αμερικανός σπεσιαλίστας στις hairline, Ron Shapiro (FISHRS) που καθήλωσε το ακροατήριο με την εκπληκτική παρουσίαση του αναφορικά με το πώς πρέπει να γίνεται ο σωστός σχεδιασμός για μια απόλυτα φυσική hairline. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές, τις κατευθυντήριες γραμμές και τις τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται προκειμένου να επιτυγχάνεται απόλυτη φυσικότητα στον σχεδιασμό της hairline και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων γιατρών.

Το ερευνητικό έργο σχετικά με τη δομή των τριχοθυλακίων, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και με το οποίο εξακολουθεί να ασχολείται, παρουσίασε ο Ισπανός δερματολόγος Francisco Jimenez (FISHRS). Αμέσως μετά, ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Η πρώτη μέρα του “Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού”, ολοκληρώθηκε με την κλήρωση στην οποία αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της προσφοράς του DHI Global Medical Group για μια δωρεάν μεταμόσχευση μαλλιών έως και 10.000 τρίχες!

Το ίδιο βράδυ, η παγκόσμια «οικογένεια» του DHI Global Medical Group δείπνησε και είχε την ευκαιρία να έρθει ακόμη πιο κοντά, στο ξενοδοχείο Aegean στο Σούνιο.

Κυριακή, 29 Μαίου 2016

Ξενοδοχείο Aegean, Σούνιο

Η δεύτερη μέρα του 24ου Academy Masters Meeting πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Aegean στο Σούνιο, μια ανάσα από την καταγάλανα νερά του Αιγαίου και με θέα τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα. Κατά τη διάρκεια της, μέλη και συνεργάτες του DHI Global Medical Group από κάθε γωνιά του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις θεραπείες των παθήσεων του τριχωτού αλλά και τις καινοτόμες επιστημονικές έρευνες και υπηρεσίες του DHI Global Medical Group.

Δηλώσεις:

Κωνσταντίνος Γιώτης, ιδρυτής και πρόεδρος του DHI Global Medical Group

Το “Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού” διοργανώνεται κάθε χρόνο από την London Hair Restoration Training Academy. Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η εκπαίδευση γιατρών από όλο τον κόσμο πάνω στις καινοτομίες που παρουσιάζει η DHI. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που Έλληνες επιστήμονες παρουσίασαν σήμερα πρωτοποριακές εργασίες, τόσο σε ότι αφορά τον ψυχολογικό άξονα τον ασθενών που υποφέρουν από τριχόπτωση όσο και σε ότι αφορά τα βλαστοκύτταρα στους θύλακες της τρίχας. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι μια Ελληνική επιστημονική ομάδα εντυπωσιάσει και πρωτοστατεί διεθνώς. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοια προγράμματα που συμβάλουν στην υγεία και το ευ ζην όλων των ασθενών που πάσχουν από τριχόπτωση. Θέλω να υποσχεθώ στους ασθενείς της DHI πως είμαστε ταγμένοι στο όραμα και στην αποστολή μας να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς!

Ron Shapiro (ΗΠΑ, FISHRS)

Το DHI Global Medical Group ήταν πάντα πρωτοπόρο σε καινοτομίες που αφορούν τις θεραπείες τριχόπτωσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν από τους πρώτους ιατρικούς οργανισμούς που ξεκίνησαν να πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις μαλλιών με την τεχνική FUE. Πολλοί γνωστοί γιατροί, έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από την DHI. Προσωπικά, γνωρίζω τουλάχιστον δέκα κορυφαίους σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών που έμαθαν να κάνουν FUE στην DHI. Πριν από δέκα χρόνια, όταν η FUE θεωρούνταν νέα τεχνική, στην DHI την εφάρμοζαν κανονικά. Το κάνουν πολλά χρόνια, έχουν τεράστια εμπειρία και όμως, προσπαθούν να βελτιώνονται συνέχεια και να γίνονται ακόμη καλύτεροι. Πραγματικά, ανυπομονώ για τα αποτελέσματα των νέων επιστημονικών τους ερευνών.

Francisco Jimenez (Ισπανία, FISHRS)

Θέλω να συγχαρώ την DHI για τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας σε τόσο σημαντικά ερευνητικά έργα. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα φέρουν τεράστιες αλλαγές στον τομέα των θεραπειών του τριχωτού. Από ότι βλέπω, η οικογένεια της DHI μεγαλώνει και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα τους και δίπλα σε επιστήμονες όπως ο Ron Shapiro.

Ajay Bansal (DHI India CEO)

Παρακολουθώ το Academy Masters Meeting εδώ και τέσσερα χρόνια και ειλικρινά, είμαι εντυπωσιασμένος και πολύ ευτυχισμένος από την επιστημονική πρόοδο που βλέπω ότι επιτυγχάνεται κάθε χρόνο. Φέτος, οι επιστημονικές έρευνες που γίνονται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και πιστεύω πως θα αλλάξουν τα πάντα στον τομέα των θεραπειών τριχόπτωσης, σε όλο τον κόσμο. Στην Ινδία, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της DHI, να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες της. Μάλιστα, στους επόμενους μήνες, σχεδιάζουμε να ανοίξουμε ακόμη τέσσερα ή πέντε κέντρα DHI.