Skip to main content

Με μια ιδιαίτερα λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 2 Ιουλίου 2022 στο Plaza Resort Hotel στην Ανάβυσσο, ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για την Τριχόπτωση – DHI Academy Masters Meeting.

Μετά από δυο χρόνια – κατά τη διάρκεια των οποίων είχε διεξαχθεί online μέσω Zoom, λόγω των ιδιαίτερων επιδημιολογικών συνθηκών – το ετήσιο συνέδριο της DHI και της London Hair Restoration Training Academy επέστρεψε πιο δυναμικό από ποτέ και για μια ακόμη φορά, φιλοξένησε κορυφαίους επιστήμονες παγκόσμιου βεληνεκούς, από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πλήθος ιατρών και φυσικά, συνεργάτες του Group από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές meeting πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με φυσική παρουσία και Live Streaming, και περιλάμβανε διαλέξεις, παρουσιάσεις και πλήρη ιατρική ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στον τομέα της Διάγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας της τριχόπτωσης.

 

Παρουσιάσεις και Διαλέξεις

Η έναρξη του DHI Academy Masters Meeting 2022 έγινε με ένα επετειακό βίντεο για τα 52 χρόνια παρουσίας του Ομίλου ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον καθ. Δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης, Torello Lotti και τον καθ. Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Ρηγόπουλου.

Στη συνέχεια, η Director της London Hair Restoration Training Academy, Άντζελα Τσεργά, έδωσε το λόγο στην DHI Global Medical Director, Βάσια Μπίρου και την DHI Academy Chief Trainer, Κατερίνα Αλισαβάκη που παρουσίασαν αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της προηγμένης τεχνικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Direct In καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέροντα study cases σχετικά με Facial & Body Hair Transplants, Female Hair Reconstruction αλλά και Afro VS Caucasian Hair.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της DHI, Βασίλης Μιχαλόπουλος με την παρουσίαση Health Safety and Innovation In Hair Restoration.

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η ψυχολογία και το stress στην τριχόπτωση αλλά και για τη μεγάλη επιστημονική έρευνα που διεξάγει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα η DHI σε συνεργασία με την ομάδα του καθ. Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, μίλησε η Επιστημονική Συνεργάτης της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργία Βασιλείου.

Σε αυτό το σημείο, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες καθώς υπήρξε παρέμβαση και χαιρετισμός μέσω Live Streaming από τον κορυφαίο Έλληνα μαθηματικό και διανοούμενο, κάτοχο της έδρας γραμμικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Cambridge και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Αθανάσιο Φωκά που μίλησε το μεγάλο αγαθό της ευδαιμονίας, για το Ελληνικό Φιλοσοφικό Φόρουμ- Ηράκλειτος αλλά και για το νέο του βιβλίο με τίτλο Ways of Comprehending.

Τον χαιρετισμό του πολυβραβευμένου ακαδημαϊκού ακολούθησε η συγκλονιστική παρουσίαση του καθ. Δερματολογίας από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, George Cotsarelis που μίλησε για τις θεραπείες τριχόπτωσης του μέλλοντος και τα ευεργετικά αποτελέσματα προς όφελος όλων των ασθενών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απώλεια μαλλιών.

Από το φετινό Academy Masters Meeting δεν θα μπορούσε να λείπει ένας από τους σπουδαιότερους επιστημονικούς συνεργάτες του DHI Global Medical Group, ο καθ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ.Υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης που βραβεύθηκε για την προσφορά του στο Group και ιδιαίτερα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που συνέταξε κατά τη διάρκεια της πναδημίας. Το βραβείο στον κ. Σκανδαλάκη παρέδωσε η Operations Manager του DHI Global Medical Group, Έλενα Πετρίδου και η κυρία Άντζελα Τσεργά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γνωστός Διατροφολόγος και Food Philosopher, Δημήτρης Πέππας που αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής- τόσο σε ότι αφορά την υγεία των μαλλιών όσο και την συνολική υγεία του ατόμου, σωματική αλλά και ψυχική.

Το μέλλον της εκπαίδευσης ιατρών και νοσηλευτών μέσω του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) παρουσίασε η υπεύθυνη της London Hair Restoration Training Academy, Άντζελα Τσεργά ενώ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παύλος Μυριανθεύς, παρουσίασε το νέο ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hair Biology Course που απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Καθώς το συνέδριο πλησίαζε στο τέλος του, στο βήμα των ομιλητών ανέβηκαν ασθενείς της DHI που ταξίδεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα για το συνέδριο της DHI για να μοιραστούν την εμπειρία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα της, τόσο σε ότι αφορά την βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης όσο και στην ανάταση της ψυχολογία τους.

Παράλληλα, τον λόγο πήρε ο CEO της DHI Γαλλίας,  Nat Aknine, η υπεύθυνη της DHI Βαρκελώνης,  Marzia Turrini και ο ιατρός Dr.Ho Chung Pung από το Hong Kong που αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται στην DHI Αθήνας.

Το DHI Academy Masters Meeting 2022 έκλεισε με τον ιδρυτή του Ομίλου, Κωνσταντίνο Π. Γιώτη, που έχει πολύ- βραβευθεί για το έργο στον τομέα της Διάγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας της τριχόπτωσης και έχει αναγνωρισθεί ως ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

 

Gala Dinner και Βραβεύσεις

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα λαμπερό Gala Dinner στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις με τα Pheidias Awards. Συγκεκριμένα, τα φετινά βραβεία αποδόθηκαν στον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη (το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός του, Γιάννης Πατούλης), στον επίκουρο καθηγητή- Γενικό Χειρουργό, Θεόδωρο Μαριόλη και στην DHI Global Medical Director, Βάσια Μπίρου.

Η διοργάνωση του φετινού συνεδρίου συνέπεσε με την επέτειο των 52 χρόνων του DHI Global Medical Group και το προσωπικό του Ομίλου είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη για τον ιδρυτή της DHI, Κωνσταντίνο Γιώτη, βραβεύοντας τον με τον τίτλο “The Man Who Changed The World Of Hair Restoration”.

Το Gala Dinner πλημμύρισε με τις μουσικές του σπουδαίου μουσικού Βασίλη Σαλέα και της ορχήστρας του και συνεχίστηκε μέχρι αργά με πολλά χαμόγελα, κέφι και χορό.

 

DHI GLOBAL MEDICAL GROUP

The Global Leader In Hair Restoration Since 1970