Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών; 

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα στη μεταμόσχευση μαλλιών DHI, FUE και FUT (Strip).

Σήμερα, όσοι θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών έχουν τρεις επιλογές. Τις τεχνικές FUT (Strip), FUE και την Direct Hair Implantation.

TEXNIKH FUT

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, πολλές κλινικές- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- εξακολουθούν να εφαρμόζουν την τεχνική FUT- Strip. Ουσιαστικά, FUT- Strip είναι η τεχνική που πραγματοποιείται με λήψη τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή, με αφαίρεση λωρίδας δερματικού κρημνού πάνω στον οποίο εμπεριέχονται τριχικοί θύλακες.

Αφού σχεδιαστεί η λωρίδα του δέρματος που θα αφαιρεθεί από την λήπτρια περιοχή, πραγματοποιείται τοπική ή γενική αναισθησία και στη συνέχεια γίνεται τομή του δέρματος και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, η λωρίδα του δέρματος αποκολλάται από το υποδόριο λίπος με χειρουργικό ψαλίδι ή νυστέρι. Αυτή είναι μια από τις πλέον κρίσιμες φάσεις της επέμβασης αφού αν η τομή γίνει πολύ βαθιά τότε καταστρέφονται τα αισθητικά νεύρα της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχουν μετεγχειρητικές παρενέργειες όπως χρόνιοι πόνοι στο σημείο της τομής.

TEXNIKH FUT- STRIP

Αφού αφαιρεθεί η λωρίδα του δέρματος, πραγματοποιείται συρραφή του τραύματος (με ράμματα τύπου nylon ή τριχοφυτική σύγκληση) και ακολουθεί η επεξεργασία των μοσχευμάτων. Η επεξεργασία πραγματοποιείται στο μικροσκόπιο όπου η λωρίδα του δέρματος τεμαχίζεται σταδιακά ώστε να προκύψουν εμφυτεύσιμα μοσχεύματα. Το συγκεκριμένο στάδιο αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό μειονέκτημα της τεχνικής FUT- Strip καθώς οι περισσότερες μονάδες μεταμόσχευσης παράγουν μοσχεύματα που είναι μεγάλα για εμφύτευση με αποτέλεσμα να καταγράφονται αφύσικα αποτελέσματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, τα μοσχεύματα υφίστανται κάκωση και τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια παρουσιάζουν μειωμένη επιβίωση.

Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας είναι η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στην περιοχή που πάσχει από τριχόπτωση. Είναι ενδεικτικό πως ακόμη και σήμερα, δεν είναι λίγες οι κλινικές που τοποθετούν τα μοσχεύματα με τη δημιουργία οπών- υποδοχών και τη χρήση νυστεριού η χειρουργικού ψαλιδιού. Αφού δημιουργηθεί η οπή, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται με τη βοήθεια βαλβίδας, μια διαδικασία που σε αρκετές περιπτώσεις είναι επίπονη και αιματηρή ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε δημιουργία ουλής στην λήπτρια περιοχή. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει η εμπειρία αλλά και οι λεπτοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφού η χρήση μοσχευμάτων μεγάλου μεγέθους οδηγεί σε μη ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα αλλά και σε doll like effect (εμφάνιση δίκην κούκλας).

TEXNIKH FUE

Η τεχνική FUE, είναι σαφώς πιο εξελιγμένη σε ότι αφορά την εξαγωγή των τριχοθυλακίων (δεν γίνεται με τομή) αλλά η εμφύτευση των τριχών εκτελείται και πάλι όπως στην FUT, δηλαδή με δημιουργία οπών.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI θεωρείται η κορυφαία τεχνική στον κόσμο. Σε αντίθεση με τις άλλες δυο, η Direct Hair Implantation είναι απόλυτα ασφαλής και εντελώς ανώδυνη χωρίς να περιλαμβάνει αντιαισθητικές ουλές αφού η μεταφορά των μαλλιών γίνεται τρίχα προς τρίχα, απευθείας από την δότρια στη λήπτρια περιοχή.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών Direct Hair Implantation είναι η μοναδική τεχνική παγκοσμίως που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο από δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προσφέρεται αποκλειστικά από τα κέντρα του DHI Global Medical Group. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές, στην DHI η διαδικασία εκτελείται μόνο από έμπειρους και άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί από την Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy).

DIRECT HAIR IMPLANTATION: Η ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΈΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη, εκτελείται σε λίγες ώρες με τη χρήση τοπικής αναισθησίας ενώ ο ασθενής δεν χρειάζεται να κουρέψει ή να ξυρίσει τα μαλλιά του. Έτσι, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, μια μέρα μετά τη συνεδρία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα νέα μαλλιά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα και το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό ώστε κανείς δε μπορεί να καταλάβει πως έχει προηγηθεί οποιαδήποτε θεραπεία τριχόπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί της DHI συνιστούν στους ενδιαφερόμενους να προχωρούν σε εις βάθος έρευνα πριν επιλέξουν τον γιατρό ή το κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιήσουν τη θεραπεία της τριχόπτωσης τους ενώ τονίζουν πως οι ασθενείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην παρασύρονται από υποσχέσεις που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εξαγωγή τριχοθυλακίων ένα-ένα με χρήση ειδκά σχεδιασμένων εργαλείων με διαμέτρο από 1 χιλιοστού και κάτω.

Καμία επεξεργασία των μοσχευμάτων και διατήρησή τους σε συγκεκριμένο διάλυμα και θερμοκρασία που ενισχύει την ανάπτυξή τους, ή και άμεση εμφύτευση κατά περίπτωση.

Απευθείας εμφύτευση των μοσχευμάτων ένα-ένα με ειδικά πατενταρισμένο εργαλείο της DHI διαμέτρου ενός χιλιοστού ή μικρότερης, που επιτρέπει πλήρη έλεγχο της γωνίας και του βάθους εισαγωγής των τριχοθυλακίων.

Εκτέλεση της διαδικασίας μόνο από γιατρούς εκπαιδευμένους από την Ακαδημία της DHI (την μοναδική στο κόσμο Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών) και πιστοποιημένους ως Total Care System specialists.

Εξαγωγή με χρήση εργαλείων 1,2 έως και 1,5 χιλιοστών που δημιουργούν μεγαλύτερες οπές και προκαλούν μεγαλύτερο τραυματισμό της δότριας περιοχής.

Επεξεργασία των μοσχευμάτων με χρήση λαβίδας, κοπτήρων και μικροσκοπίου, με μεγάλο κίνδυνο κάποια από τα μοσχεύματα να νεκρωθούν.

Η εμφύτευση γίνεται σε δύο στάδια. Με χρήση νυστέριου ανοίγονται οπές και σχισμές στην λήπτρια περιοχή, και στην συνέχεια εισάγονται σε αυτές τα μοσχεύματα, κάνοντας πρακτικά αδύνατο τον πλήρη έλεγχο της γωνίας και του βάθους εισαγωγής των τριχοθυλακίων.

Εκτέλεση από γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί μια λωρίδα δέρματος διαστάσεων μήκους 20 – 25εκ. και πλάτους 1 – 2,5 εκ., κόβοντας ταυτόχρονα μαζί με τα μοσχεύματα, δέρμα, μυς, νεύρα και αιμοφόρα αγγεία.

Επεξεργασία των μοσχευμάτων με χρήση λαβίδας, κοπτήρων και μικροσκοπίου, με μεγάλο κίνδυνο κάποια από τα μοσχεύματα να νεκρωθούν.

Η εμφύτευση γίνεται σε δύο στάδια. Με χρήση νυστέριου ανοίγονται οπές και σχισμές στην λήπτρια περιοχή, και στην συνέχεια εισάγονται σε αυτές τα μοσχεύματα, κάνοντας πρακτικά αδύνατο τον πλήρη έλεγχο της γωνίας και του βάθους εισαγωγής των τριχοθυλακίων.

Εκτέλεση από γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την προηγμένη μεταμόσχευση;

Μιλήστε σήμερα με έναν ειδικό DHI.