Γυναικεία Τριχόπτωση

Περίπου το ένα τρίτο όλων των γυναικών θα βιώσουν κάποια μορφή τριχόπτωσης (αλωπεκία) κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Κλείστε ραντεβού

Αίτια Γυναικείας Τριχόπτωσης

Υπάρχουν πολλές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών καταστάσεων, φαρμάκων, σωματικού ή συναισθηματικού στρες, ορμονικών ανισορροπιών και έλλειψης σιδήρου, για να αναφέρουμε μερικές.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες παράγουν περισσότερες γυναικείες ορμόνες από τους άνδρες, προστατεύονται από την τριχόπτωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι οι άνδρες. Ωστόσο, τα δύο τρίτα των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών υποφέρουν από αραίωση μαλλιών ή φαλακρά σημεία. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες τείνουν να βιώνουν σταδιακά τριχόπτωση, σε όλο το κεφάλι, ακόμη και σε περιοχές όπου οι άνδρες τείνουν να διατηρούν τα μαλλιά τους.

Για τις γυναίκες, το θέμα της τριχόπτωσης μπορεί να είναι ακόμη πιο άβολο από ό, τι για τους άνδρες.

Ξεκινήστε με τη Διάγνωση της Τριχόπτωσης σας

Τα στάδια της Τριχόπτωσης στις Γυναίκες

1

Αναγενής φάση

Αυτή η φάση διαρκεί από 3-5 χρόνια, ανάλογα με το εκάστοτε άτομο. Περίπου το 85% των μαλλιών μας είναι σε αυτή τη φάση. Τα μαλλιά σε αυτό το στάδιο είναι ζωντανά καθώς η ανάπτυξη κερατίνης είναι σταθερή και η ρίζα της γεμίζει το θυλάκιο της τρίχας μέχρι τη βάση της.
2

Καταγενής φάση

Σε αυτή τη φάση, τα μαλλιά φτάνουν στην ενηλικίωσή τους. Δεν αναπτύσσεται πια καθώς η ρίζα πηγαίνει πίσω στην επιδερμίδα αλλά είναι ακόμα συνδεδεμένη με το ωοθυλάκιο.
3

Τελογενής φάση

Αυτή η φάση διαρκεί από 2-3 μήνες. Σαν ώριμο φρούτο έτοιμο να πέσει από το δέντρο, τα μαλλιά είναι έτοιμα να αποκολληθούν. Μέχρι να μεγαλώσει το πόδι της νέας τρίχας από το θυλάκιο, αυτά τα «ώριμα» μαλλιά δεν θα πέσουν.

Ποιες θεραπείες επιβραδύνουν τη γυνακεία τριχόπτωση;

Η θεραπεία DHI Anagen είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτρέψετε τη μεγάλη τριχόπτωση πριν επηρεάσει την εμφάνισή σας. Εάν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο λεπτά, σπάνε πιο εύκολα ή απλώς δεν έχουν λάμψη, αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεστε.

Ανεξάρτητα από το στάδιο της τριχόπτωσης ή της αραίωσης που βρίσκεστε, έχουμε διαθέσιμες θεραπείες και διαδικασίες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα μαλλιά που θέλετε.

Μάθετε περισσότερα
prp step 2

Σύρετε την μπάρα για να δείτε την γυναίκα ασθενή πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών DHI.

Μεταμόσχευση Μαλλιών σε Γυναίκες

Το DHI Global Medical Group έχει αναπτύξει την Direct Hair Implantation, την πιο προηγμένη, ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που προσφέρει μεγαλύτερο αριθμό τριχών ανά συνεδρία και πιο γρήγορη επούλωση.

Κατάλληλη και για γυναίκες, εκτελείται μόνο από έμπειρους γιατρούς, επιτυγχάνει σωστή ανακατανομή των τριχών στο κεφάλι του ασθενή και εξασφαλίζει ένα απόλυτα φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μάθετε περισσότερα