Skip to main content

Από το 1970 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, το όραμα του DHI Global Medical Group εξακολουθεί να παραμένει ίδιο: Να αλλάξει τον κόσμο και την κοινωνία, επαναφέροντας τη χαμένη αυτοπεποίθηση στους ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση και διαταραχές του τριχωτού.

Η περίπτωση του 42χρονου Αργύρη Καπαραλιώτη αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθενή που κατάφερε να βρει ξανά τον εαυτό του χάρη στην DHI και μάλιστα, έπειτα από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και μια αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών σε κλινική της Αθήνας.

Στη μάχη με τις φλόγες

Η απίστευτη περιπέτεια του Αργύρη ξεκίνησε το 2003, την περίοδο που εργαζόταν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τότε, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή, ο άτυχος πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση φλεγόμενου κλαριού με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα της κεφαλής του.

Οι επιπτώσεις του ατυχήματος στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και στην ψυχολογία του 29χρονου τότε Αργύρη, ήταν δραματικές.Το φλεγόμενο κλαρί που είχε πέσει με δύναμη πάνω του, είχε προκαλέσει τεράστια ζημιά στον δερματικό ιστό του κεφαλιού ενώ τα περισσότερα από τα μαλλιά του (στην Α, Β και Γ ζώνη) είχαν κάει. Από εκείνη τη μέρα, η ζωή του δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια. Βλέποντας την δραματική αλλαγή στην εμφάνιση του, ο ίδιος, επηρεάστηκε ψυχολογικά και κλείστηκε στον εαυτό του. ‘Ωσπου μια μέρα, πήρε την απόφαση να αναζητήσει τη λύση/ θεραπεία που θα τον έβγαζε από το αδιέξοδο. Ωστόσο, ο εφιάλτης του, δεν είχε ακόμη τελειώσει.

Η αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών

“Μετά το ατύχημα, η καθημερινότητα μου άλλαξε ριζικά και βυθίστηκα στην απόγνωση. Όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη, δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου” δηλώνει ο ίδιος στην Ιατρική Ομάδα της DHI και θυμάται όλα όσα έζησε: “Αποφάσισα να δράσω γρήγορα και να μην αφήσω το χρόνο να περάσει. Έτσι, άρχισα να ψάχνω για κλινικές και γιατρούς που θα μπορούσαν να διορθώσουν τη ζημιά, είτε μέσω μεταμόσχευσης μαλλιών είτε με πλαστική επέμβαση. Τελικά, απευθύνθηκα σε μια κλινική της Αθήνας που διαφημιζόταν έντονα στην τηλεόραση. Όταν τους επισκέφτηκα, μου είπαν πως μπορούσαν να αποκαταστήσουν την εικόνα μου πλήρως. Δυστυχώς τους πίστεψα και δεν το έψαξα περισσότερο. Προχώρησα σε μεταμόσχευση μαλλιών που όχι μόνο δεν ήταν επιτυχημένη αλλά μου δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες από τις τρίχες που εμφυτεύθηκαν δεν φύτρωσαν ποτέ ενώ η δότρια περιοχή σχεδόν καταστράφηκε. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό! Τα σημάδια από την αποτυχημένη εμφύτευση φαίνονται ακόμα και σήμερα!”

“Στην DHI, σώθηκα!”

Παρά τη μεγάλη- και απόλυτα δικαιολογημένη- απογοήτευση, ο Αργύρης δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να ψάχνει ξανά για την κατάλληλη θεραπεία που θα αποκαθιστούσε το πρόβλημα. Και τότε, απευθύνθηκε στην DHI.

“Σε αντίθεση με την προηγούμενη κλινική στην οποία μου είχαν προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα, στην DHI μου συμπεριφέρθηκαν με απόλυτο επαγγελματισμό από την πρώτη στιγμή. Δεν με είδαν σαν πελάτη αλλά σαν ασθενή. Αφού πραγματοποίησα το διαγνωστικό τεστ, μου μίλησαν για τις θεραπείες τριχόπτωσης και μου έλυσαν κάθε απορία. Επειδή η μεταμόσχευση μαλλιών που είχα κάνει στην προηγούμενη κλινική μου είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά- τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχή- θεώρησα πως μόνο με το πρόσθετο θα είχα το αποτέλεσμα και την πυκνότητα που επιθυμούσα. Έτσι, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τελικά, αποδείχθηκε η καλύτερη λύση και πλέον, το φοράω ανελλιπώς από το 2009”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αργύρης, το πρόσθετο δεν τον περιορίζει σε τίποτα ενώ παράλληλα, προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και φυσικά, δε θυμίζει σε τίποτα τις περούκες του παρελθόντος.

“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αφού το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και έχει ξεπέρασει τις προσδοκίες μου. Η δουλειά που γίνεται στην DHI είναι εξαιρετική και άκρως επαγγελματική. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταλάβει πως φοράω πρόσθετο. Έτσι, η  ζωή μου κυλάει φυσιολογικά, χωρίς κανέναν περιορισμό. Μπορώ να αθλούμαι, να κολυμπάω, να φοράω κράνος μηχανής, να λούζομαι όσο συχνά θέλω, να χτενίζομαι αλλά ακόμη και να χρησιμοποιώ προϊόντα περιποίησης, ακριβώς σα να είναι δικά μου μαλλιά. Μετά το ατύχημα στην πυρκαγιά, η ζωή μου είχε αλλάξει ριζικά ενώ μετά την αποτυχημένη μεταμόσχευση στην προηγούμενη εταιρία είχα απογοητευθεί και είχα πιστέψει πως δεν θα έβρισκα ποτέ λύση. Σήμερα, χάρη στην DHI, όλα αυτά αποτελούν μια κακή ανάμνηση και ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Συστήνω ανεπιφύλακτα στον κάθε ένα να επισκεφτει το τμήμα προσθετικής της DHI και να δει από κοντά την δουλειά που γίνεται. Ειλικρινά, το συνιστώ με όλη μου την καρδιά. Γιατί εγώ, στην DHI ξαναγεννήθηκα και βρήκα ξανά τον εαυτό μου.”

Μάθετε περισσότερα για το Τμήμα Προσθετικής της DHI, εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χωρίς το πρόσθετο

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

Με το πρόσθετο DHI

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS

HAIR PROSTHETICS