Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η πιο συχνή μορφή ανδρικής τριχόπτωσης που ευθύνεται για το 95% των περιπτώσεων αλωπεκίας.

Η απώλεια μαλλιών σε καθημερινό επίπεδο (περίπου έως 100 τρίχες την ημέρα) είναι φυσιολογική και δεν πιστώνεται απαραίτητα στην ανδρογενετική αλωπεκία αφού μπορεί να οφείλεται σε δερματολογικές παθήσεις, λήψη φαρμάκων, εποχικότητα, στη διατροφή ή σε πρόβλημα στον θυρεοειδή.

Ωστόσο, όταν καταγράφεται υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής και αραίωση στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού με εξέλιξη προς τα υπόλοιπα τμήματα (εκτός από το πίσω μέρος- ινιακή χώρα και το πλαϊνό μέρος- βρεγματική χώρα) τότε η τριχόπτωση είναι πιο πιθανόν να οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία.

Η τριχόπτωση εκδηλώνεται κυκλικά με περιόδους υποτροπής και σταθεροποίησης και συνήθως δεν ακολουθεί κάποια γραμμικότητα. Η αραίωση, που οφείλεται στον συνδυασμό ελάττωσης της ποσότητας και της πυκνότητας των μαλλιών, οφείλεται στην εκφύλιση των τριχών λόγω αποδυνάμωσης των τριχοθυλακίων και στην βαθμιαία απώλεια της τριχοφυΐας.

Το προηγμένο διαγνωστικό τεστ τριχόπτωσης DSA και το Hair Biology Test δίνουν σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια, το παρών και το μέλλον της τριχόπτωσης του κάθε ασθενή.