Τι είναι το DHI Holistic Medical Hair Care 360;

Με το νέο σύστημα DHI Holistic Medical Hair Care 360, που αφορά στη Διάγνωση, Πρόγνωση, Πρόληψη και Θεραπεία της τριχόπτωσης, πραγματοποιείται σε βάθος εξέταση της υγείας των μαλλιών και προτείνετε εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε ασθενή, χωρίς φάρμακα!

Το DHI Holistic Medical Hair Care 360 αποτελείται από 3 πυλώνες:

ΔΙΑΓΝΩΣΗ:

 • Δερματολογική εξέταση
 • DHI Alopecia Test

ΠΡΟΛΗΨΗ:

 • PRP
 • Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Διατροφής
 • Τονωτική και Αντιοξειδωτική Λοσιόν
 • Stress Test
 • DNA Test
 • Hair Protein Test
 • SenTraGor

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

 • Μεταμόσχευση Μαλλιών Direct Hair Implantation
 • Scalp Micropigmentation
 • Προσθετική Μαλλιών

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Με την θεραπεία PRP, η τριχόπτωση μειώνεται και η υπάρχουσα τριχοφυΐα διατηρείται μέσω της ενδυνάμωσης των μαλλιών. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ανάπτυξη νέων τριχών από θυλάκια που έχουν σταματήσει να παράγουν τρίχες ή παράγουν τρίχες μικρής διαμέτρου (χνούδι). Η θεραπεία PRP μπορεί να συνδυαστεί με θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, με εφαρμογή στη δότρια και στη λήπτρια περιοχή, για την ταχύτερη ανάπτυξη των νέων μαλλιών, την ενδυνάμωση των υπαρχόντων τριχών αλλά και την γρηγορότερη και καλύτερη επούλωση της δότριας περιοχής.

Γιατί είναι απαραίτητη η σωστή διάγνωση πριν από την έναρξη κάποιας θεραπείας;

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες ή ακόμη και σε συνδυασμό παραγόντων. Στην DHI αναγνωρίζουμε πως η σωστή διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή και μόνιμη θεραπεία της τριχόπτωσης. Το νέο σύστημα DHI Holistic Medical Hair Care 360 περιλαμβάνει το πιο εξελιγμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης παγκοσμίως.

Τι είναι το σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης της DHI;

Το Σύστημα Διάγνωσης της Τριχόπτωσης DHI αναπτύχθηκε από μια ομάδα ειδικών παγκοσμίου φήμης ώστε να παρέχει ακριβή και εξατομικευμένη διάγνωση για όλους τους τύπους αλωπεκίας και τριχόπτωσης. Η Διάγνωση της DHI εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά πριν από τον καθορισμό του κατάλληλου πλάνου θεραπείας αφού περιλαμβάνει εξέταση Ψυχολογικών και Μαθηματικών πτυχών, Δερματολογική εξέταση, DNA Test, Hair Protein Test και το DHI Alopecia Test. Μια ομάδα ειδικών της DHI, που αποτελείται από διοικητικό σύμβουλο, δερματολόγο, πλαστικό χειρουργό, ψυχολόγο και ενδοκρινολόγο εμπλέκεται στη διαγνωστική διαδικασία, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, το επιστημονικό συμβούλιο του DHI Global Medical Group, που καταρτίζεται από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς γιατρούς, εποπτεύει και εγκρίνει κάθε πλάνο θεραπείας.

Αν ξυρίσω τα μαλλιά μου, θα δυναμώσουν οι τρίχες;

Το ξύρισμα των μαλλιών δεν αυξάνει το πάχος ούτε βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών. Όταν κάποιος ξυρίζει τα μαλλιά του, φαίνονται πιο πυκνά. Όταν μεγαλώσουν, η εικόνα είναι ακριβώς ίδια όπως πριν το ξύρισμα.

Ποιες ορμόνες επηρεάζουν την τριχόπτωση;

Οι ορμόνες του Θυρεοειδή επηρεάζουν άμεσα την τριχόπτωση. Τα ανδρογόνα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών στους άνδρες. Αντίθετα, τα οιστρογόνα στους άνδρες, μειώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των μαύρων και των γκρίζων μαλλιών;

Εκτός από το χρώμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Και οι δυο τύποι μαλλιών, μπορούν να μεταμοσχευθούν χωρίς πρόβλημα και να έχουν φυσιολογική ανάπτυξη.

Έχω αρχίσει να χάνω μαλλιά αλλά δεν είμαι εντελώς καραφλός. Μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Φυσικά. Μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να γίνει από τα πρώτα κιόλας στάδια της τριχόπτωσης. Ωστόσο, αρχικά συνιστάται να πραγματοποιηθεί διαγνωστικό τεστ τριχόπτωσης προκειμένου να σχεδιαστεί το ακριβές πλάνο της θεραπείας που θα ακολουθηθεί.

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Στην DHI, μεταμοσχεύσεις μαλλιών πραγματοποιούνται σε ασθενείς από 18 έως 65 ετών.

Πόσο επίπονη είναι η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που χρησιμοποιεί η DHI;

Η διαδικασία Μεταμόσχευσης Μαλλιών στην DHI είναι η πιο μοντέρνα και η λιγότερο επώδυνη που υπάρχει. Κατά τη διάρκεια της, ο ασθενής μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση, να ακούσει μουσική, να χαλαρώσει, να φάει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά ακόμη και να κοιμηθεί! Ναι, συμβαίνει συχνά!

Φοβάμαι μήπως η τοπική αναισθησία μου δημιουργήσει μακροχρόνιες επιπλοκές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η τοπική αναισθησία που χορηγείται κατά τη διάρκεια της εξαγωγής και εμφύτευσης των τριχοθυλακίων, είναι απόλυτα ασφαλής και δεν δημιουργεί απολύτως καμία επιπλοκή.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται πριν από τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών;

Δεν υπάρχουν ειδικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται πριν από τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών DHI. Ωστόσο, συνιστάται η μη χρήση αντιπηκτικών για τουλάχιστον 7 μέρες πριν τη διαδικασία προκειμένου να μην υπάρξει αιμορραγία.

Αν κάνω μεταμόσχευση μαλλιών, πόσο χρόνο θα χρειαστώ μέχρι να μπορέσω να επιστρέψω στην εργασία μου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους την επόμενη μέρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Ο ασθενής, μπορεί να κάνει γυμναστική και κολύμπι δυο μόλις βδομάδες μετά την επέμβαση ενώ η σκληρή γυμναστική που περιλαμβάνει βάρη, συνιστάται να ξεκινάει τέσσερις βδομάδες μετά την επέμβαση.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, πρέπει να πάρω φάρμακα;

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, ο ασθενής λαμβάνει αντιβίωση για τρεις μέρες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνιστάται η ολιγοήμερη χρήση κορτιζόνης και παυσίπονων.

Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καμίας σοβαρής επιπλοκής. Ωστόσο, σε κάποιους ασθενείς ενδέχεται να παρουσιαστούν ελαφριάς μορφής συμπτώματα όπως: κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμός ή ευαισθησία στην περιοχή όπου έγινε η εμφύτευση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός συνταγογραφεί την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Φοβάμαι μήπως με τη μεταμόσχευση μαλλιών, κάνω κακό στα μαλλιά που ήδη έχω.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Με την προηγμένη τεχνική DHI Direct, οι μεταμοσχευμένες τρίχες τοποθετούνται σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους αλλά και με τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά. Αυτό εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει απώλεια των τριχών λόγω σοκ (shock loss).

Πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση μαλλιών στην DHI;

Το συνολικό κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών διαφέρει ανάλογα με την κάθε περίπτωση και εξαρτάται από τις απαιτήσεις του ασθενή αλλά και από το πόσες τρίχες θα εμφυτευθούν προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη πύκνωση και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια μέσω της δωρεάν διάγνωσης DSA που προσφέρεται στις κλινικές της DHI. Για περισσότερες πληροφορίες και κοστολόγιο, τηλεφωνήστε στο 2109211630 ή επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο του DHI Global Medical Group.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, πρέπει να χρησιμοποιώ συγκεκριμένο σαμπουάν;

Στην DHI, συνιστούμε τη χρήση του νέου σαμπουάν DHI Extra Mild Shampoo με βελτιωμένη σύνθεση και φυσικά συστατικά από τη Μεσόγειο. Τα προϊόντα της σειράς DHI εξασφαλίζουν υγιή και δυνατά μαλλιά.

Είμαι διαβητικός. Μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Ναι, οι περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από Διαβήτη μπορούν να κάνουν Μεταμόσχευση Μαλλιών χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως ισχύει για όλους τους ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση, πριν από τη μεταμόσχευση μαλλιών θα προηγηθεί διαγνωστικό τεστ τριχόπτωσης DSA και εξέταση από την ιατρική ομάδα της DHI.

Πότε δε μπορεί να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;

 1. Όταν έχει πολύ «φτωχή» δότρια περιοχή
 2. Όταν έχει ασταθή Λεύκη ή ψωρίαση
 3. Όταν έχει λοίμωξη στην δότρια ή λήπτρια περιοχή
 4. Όταν έχει υπέρταση
 5. Όταν πάσχει από γυροειδή αλωπεκία

Ποιοι εκτελούν τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην DHI;

Σε όλα τα κέντρα της DHI, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την από τη μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών στον κόσμο, την London Hair Restoration Training Academy.

Σε τι χώρο πραγματοποιούνται οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών στα κέντρα της DHI;

Στην DHI, όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε απόλυτα ασφαλές, υπερσύγχρονο και αποστειρωμένο χώρο.

Μπορούν οι τρίχες που έχω στο κεφάλι να εξαχθούν και να εμφυτευθούν στο σώμα ή το αντίστροφο;

Ναι, οι τρίχες του σώματος μπορούν να εμφυτευθούν στο κεφάλι και φυσικά, οι τρίχες που υπάρχουν στο κεφάλι να εμφυτευθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών με τριχοθυλάκια που δεν προέρχονται από το κεφάλι;

Σε περιπτώσεις υπερβολικά προχωρημένης τριχόπτωσης και όταν τα μαλλιά από το πίσω μέρος του κεφαλιού δεν είναι αρκετά για να καλυφθεί η περιοχή που χρειάζεται μεταμόσχευση, είναι δυνατό να εκμεταλλευθούν τριχοθυλάκια από το πρόσωπο ή από το σώμα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν η δότρια περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από προηγούμενες μεταμοσχεύσεις, κάτι που συνήθως συμβαίνει με τις παλιότερες τεχνικές, FUE και FUT Strip.

Ποιες περιοχές του σώματος είναι κατάλληλες για εξαγωγή τριχοθυλακίων;

Εκτός από το πίσω μέρος του κεφαλιού, τριχοθυλάκια μπορούν να εξαχθούν από οποιοδήποτε μέρος του σώματος, ειδικά από τα γένια και το στήθος. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως τα τριχοθυλάκια από τα γένια έχουν καλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με αυτά του θώρακα.

Αν δεν έχω «πλούσια» δότρια, μπορείτε να μου εμφυτεύσετε τριχοθυλάκια από κάποιον άλλο;

Αυτό δε μπορεί να γίνει γιατί η λήπτρια περιοχή δέχεται μόνο τριχοθυλάκια που έχουν το ίδιο γενετικό υλικό.

Θέλω να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών. Πρέπει να ξυρίσω τα μαλλιά μου;

Χάρη στα νέα πρωτόκολλα της DHI, αυτό δεν είναι απαραίτητο αλλά αποκλειστικά προσωπική απόφαση του ασθενή. Πλέον, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με κουρεμένα αλλά και με ακούρευτα μαλλιά.

Ποια είναι η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική της DHI;

Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται απευθείας στην πάσχουσα περιοχή με τη χρήση ενός πατενταρισμένου εργαλείου, του DHI implanter, με διάμετρο 1 χιλιοστού ή και μικρότερης, χωρίς προηγούμενη δημιουργία οπών και σχισμών.

Τι εργαλεία χρησιμοποιείτε στην DHI για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι ολοκαίνουργια και καταστρέφονται αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, παρουσία του ασθενή και σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα της DHI.

Ποια είναι η διάμετρος των εργαλείων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Στην DHI, τα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα προς ένα προς ένα με τη χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου εργαλείου, του DHI Implanter, με διάμετρο 1 χιλιοστού ή μικρότερης.

Ποια είναι η θέση του ασθενή κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης;

Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, ο ασθενής είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα ενώ κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης, ασθενής είναι ξαπλωμένος ανάσκελα.

Με ποιο τρόπο μετριούνται οι τρίχες πριν από την εμφύτευση;

Το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, με τη χρήση ενός μικροσκοπίου, μετρά των αριθμό των τριχών αμέσως μετά την εξαγωγή τους από τη δότρια περιοχή.

Σε τι βάθος εμφυτεύονται τα μοσχεύματα;

Τα μοσχεύματα εμφυτεύονται σε βάθος περίπου 4 έως 5 mm.

Με ποιο κριτήριο επιλέγεται η κατεύθυνση με την οποία εμφυτεύεται το κάθε τριχοθυλάκιο;

Συνήθως ακολουθείται η γωνία κλίσης που έχουν οι υπάρχουσες τρίχες. Χάρη στη χρήση του DHI Implanter, κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάθος και κλίση, ώστε να επιτευχθεί 100% φυσικό αποτέλεσμα.

Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ εξαγωγής και τοποθέτησης, μπορεί να επηρεάσει τα μοσχεύματα;

Ναι, αν είναι μεγαλύτερο από έξι ώρες. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η θερμοκρασία στην οποία συντηρούνται τα τριχοθυλάκια μέχρι να εμφυτευθούν. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 4 βαθμοί Κελσίου.

Ποιο είναι το ποσοστό φύτρωσης που επιτυγχάνεται με την τεχνική της DHI;

Σύμφωνα με μελέτες, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI Direct επιτυγχάνει ποσοστά φύτρωσης που ξεπερνούν το 90% ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων τεχνικών (FUE και FUT Strip)  κυμαίνεται στο 50%.

Πως γίνεται ο σχεδιασμός στις φαβορίτες;

Ο σχεδιασμός στις φαβορίτες γίνεται πάντα με σεβασμό στις γωνίες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ασθενή. Οι φαβορίτες, αποτελούν συνέχεια της γραμμής των μαλλιών και συνήθως χρησιμοποιούνται μονά ή διπλά μοσχεύματα που εμφυτεύονται με ομοιόμορφη κατανομή.

Πως πρέπει να είναι σχεδιασμένο το hairline για να φαίνεται απόλυτο φυσικό το τελικό αποτέλεσμα;

Προκειμένου να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το hairline σχεδιάζεται προσεκτικά από το ιατρικό προσωπικό σε συνεργασία με την ασθενή και είναι είτε κυματιστό είτε σπαστό.

Τι πρέπει να κάνω για να μην πέσουν οι τρίχες που μεταμοσχεύθηκαν;

Οι τρίχες που μεταμοσχεύονται δεν πέφτουν ποτέ! Μετά τη μεταμόσχευση, η Ιατρική Ομάδα της DHI μπορεί να προτείνει τη χρήση Μινοξυδίλης ή θεραπεία PRP προκειμένου να δυναμώσουν τα μαλλιά που ήδη υπάρχουν.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά τη μεταμόσχευση;

Η τοπική αναισθησία που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών, ενδέχεται να προκαλέσει ελαφρύ πρήξιμο στο μέτωπο που διαρκεί περίπου 3 έως 4 μέρες μετά τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, μόνο ένα 10% των ασθενών εμφανίζει αυτή την εξέλιξη. Επιπλέον, ο ασθενής δε νιώθει κανένα πόνο. Έχει παρατηρηθεί πως ένα μικρό ποσοστό ασθενών εμφανίζουν κόκκινα στίγματα στο σημείο της εμφύτευσης, μήνες μετά την επέμβαση. Πρόκειται για ερεθισμό του δέρματος που μπορεί να υποχωρήσει άμεσα με τη χρήση ειδικού φαρμακευτικού σαμπουάν, μια φορά τη μέρα για τέσσερις μέρες. Σε αυτό το διάστημα είναι πολύ σημαντικό να μην γίνεται καμία χρήση οποιουδήποτε άλλους προϊόντος για τα μαλλιά.

Μετά τη μεταμόσχευση, χρειάζεται να συνοδεύομαι από κάποιον για να με γυρίσει σπίτι;

Δεν είναι απαραίτητο αλλά αμέσως μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, καλό θα ήταν να μην οδηγήσετε μόνοι σας.

Μετά από πόσες μέρες μπορώ να κουρευτώ;

Οι ασθενείς μπορούν να κουρευτούν 15 μέρες μετά τη μεταμόσχευση ενώ μπορούν να κάνουν χρήση νεσεσέρ μετά από περίπου 30 μέρες.

Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά, μεγαλώνουν κανονικά όπως και τα υπόλοιπα;

Ναι, μεγαλώνουν και κουρεύονται κανονικά, όπως και τα υπόλοιπα. Για την εμφύτευση επιλέγονται μόνο υγιή τριχοθυλάκια που είναι γενετικά σχεδιασμένα να αναπτύσσονται κανονικά εφ’ όρου ζωής και μην πέσουν ποτέ!

Πόσο καιρό μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών αρχίζουν να είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Το τελικό αποτέλεσμα και η πλήρης ανάπτυξη των μαλλιών χρειάζονται 12 μήνες, όμως η ανάπτυξη των τριχών είναι ορατή μέσα σε δύο μήνες από τη συνεδρία