Κωνσταντίνος Π. Γιώτης

Ο πατέρας της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Έχει χαρακτηρισθεί ως «πατέρας της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών», έχει βραβευθεί για τη πολυετή προσφορά από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και φορείς, ενώ αποτελεί ίσως τον σπουδαιότερο μεταρρυθμιστή του Hair Restoration αφού χάρη στο όραμα, το πάθος και τις καινοτόμες θεραπείες του κατάφερε να οδηγήσει τον κλάδο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών σε μια νέα εποχή, προς όφελος όλων των ασθενών που πάσχουν από Αλωπεκία και διαταραχές του τριχωτού.

Ο ιδρυτής του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης, γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Παπαδάτες Ηπείρου και στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδασε Οικονομικά και Marketing.

Το 1970 ίδρυσε την πρώτη κλινική DHI στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια ενώ σύντομα, ακολούθησαν δυο ακόμη, στο Μπέβερλι Χιλς και το Σαν Φρανσίσκο, χαρίζοντας του το προσωνύμιο «The Golden Greek» (Ο Χρυσός Έλληνας).

Το 1977 και παρά τη μεγάλη επιτυχία της DHI στην Αμερική, μεταφέρει την έδρα του Group στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς εγκαινιάζει το πρώτο, ιστορικό κέντρο της DHI Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως 36.

Λίγο καιρό αργότερα και λόγω της πρωτόγνωρης ανταπόκρισης χιλιάδων ασθενών που καταφθάνουν στην DHI Αθήνας για την θεραπεία της τριχόπτωσης τους, η DHI μεταφέρεται σε νέες, υπερσύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις, επί της οδού Αμερικής 17.

Εκεί, το 1985, ο Κωνσταντίνος Γιώτης παρουσιάζει για πρώτη φορά την επαναστατική τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών “Derma Fuse” και σύντομα, η φήμη της DHI εξαπλώνεται πέρα από τα Ελληνικά σύνορα, με το όνομα της να γίνεται συνώνυμο της διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του τριχωτού.

Το 1989, ο Κωνσταντίνος Γιώτης προχωράει στη δημιουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού κέντρου DHI στην καρδιά του Λονδίνου για να ακολουθήσουν το Παρίσι, η Γενεύη και στη συνέχεια, δεκάδες ακόμη πόλεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Απόλυτα προσηλωμένος στο όραμα του να αλλάξει τον κόσμο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών και να συνεισφέρει στην υγεία και το ευ ζην όλων των ασθενών που πάσχουν από Αλωπεκία και διαταραχές του τριχωτού, ο Κωνσταντίνος Γιώτης δεν επαναπαύτηκε ποτέ αλλά αντίθετα, ήταν αυτός που τόλμησε να προχωρήσει μπροστά, καταργώντας οριστικά το σκοτεινό παρελθόν των βάρβαρων τεχνικών και μη φυσικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, το 2001, μετά από μακροχρόνιες έρευνες σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες, η DHI γίνεται ο πρώτος και μοναδικός ιατρικός οργανισμός στον κόσμο που καταργεί την ξεπερασμένη τεχνική Follicular Unit Transplant (FUT- Strip) εισάγοντας την σαφώς βελτιωμένη Follicular Unit Extraction (FUE).

Το 2001 αποτελεί χρονιά σταθμό στην ιστορία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αφού κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ISHRS στην Αλάσκα, ο Κωνσταντίνος Γιώτης παρουσιάζει για πρώτη φορά την τεχνική Direct Hair Implantation, μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, τη μοναδική που διδάσκεται σε Ακαδημαϊκό επίπεδο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και σήμερα, η τεχνική που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο από τα κέντρα της DHI, αποτελεί την τελειότερη και πιο αποτελεσματική στον κόσμο αφού ουσιαστικά είναι αυτή που κατήργησε οριστικά όλες τις προηγούμενες τεχνικές (όπως η FUE και FUT- Strip) βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα νυστέρια, τα ράμματα και τα αφύσικα αποτελέσματα.

Το 2016, ο ιδρυτής του DHI Global Medical Group μετά από ερευνητική συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες παρουσίασε το πρωτοποριακό Σύστημα Διάγνωσης της Τριχόπτωσης DSA αλλά και το νέο Hair Biology Test που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ την ίδια στιγμή, ξεκίνησε ερευνητική συνεργασία με την Α Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη μελέτη των επιπτώσεων των ψυχολογικών διαταραχών στην τριχόπτωση και την επίδραση της τριχόπτωσης στην ψυχολογία.

Την επόμενη χρονιά εισάγει το D.P.R. Μια ολιστική προσέγγιση για την αποτελεσματική και σε βάθος διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία της τριχόπτωσης.

Σήμερα, 48 χρόνια από την ίδρυση του, το DHI Global Medical Group αριθμεί περισσότερα από 68 κέντρα σε όλο τον κόσμο και είναι ο μεγαλύτερος ιατρικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη της τριχόπτωσης.

Αναγνωρισμένος και βραβευμένος σε παγκόσμιο επίπεδο για το ανεκτίμητο έργο και την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού, ο Κωνσταντίνος Γιώτης κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών και συνεχίζει να επενδύει στην παιδεία και την καινοτομία, παραμένοντας πιστός στο όραμα να αλλάξει την κοινωνία, επαναφέροντας την αυτοπεποίθηση των ασθενών που υποφέρουν από τριχόπτωση.

«Το κίνητρο που με ωθεί να ασχολούμαι με το ίδιο πάθος κάθε μέρα, είναι οι ίδιοι οι ασθενείς. Κάθε ένας έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Νιώθω όπως νιώθουν, συμμερίζομαι τον πόνο και τους προβληματισμούς τους, υποφέρω μαζί τους. Άλλωστε, έχω βρεθεί και εγώ στη θέση τους και καταλαβαίνω απόλυτα τι περνούν. Με διαφάνεια, ειλικρίνεια και τιμιότητα θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και να είμαι πάντα στο πλευρό τους».

Κωνσταντίνος Π. Γιώτης
Ιδρυτής του DHI Global Medical Group

Kostas Giotis

Κωνσταντίνος Π. Γιώτης
Ιδρυτής του DHI Global Medical Group